Eindstand Tapmarin Ranking 2023

Tijdens de laatste ranking van 2023, de decemberranking, hebben we een record van 36 deelnemers mogen ontvangen. We speelden in 8 poules van 4, waarbij de nummers 1 en 2 naar de winnaarsronde gaan en de nummers 3 en 4 naar de verliezersronde. Bij binnenkomst werd er aan elke deelnemer een lot gegeven. Aan het eind van de dag zou er één lot getrokken worden, die voor 2024 recht geeft aan een jaar lang gratis deelname.

De spanning voor de diverse prijzen was duidelijk voelbaar. Wie zou in welke poule komen, welke tegenstanders zou je dan hebben en wat waren de kansen nog om een top-10 notering te bemachtigen. Na de poule-loting, die gelukkig voor iedereen vrijwel gelijk was, konden de matadoren van start. Na de poulefase waren er nog geen beslissingen gevallen, iedereen die nog voor de overwinning, plek 4-5 of top-10 streed, had een (redelijk) gelijk aantal punten. De grootste spanning zat natuurlijk bij de nummers 1 en 2 (tot november). Deze spanning duurde tot de halve finale, want daarin werd Frans van de Linden verslagen door Daniël Huisman en kon Sjaak Verhaegh wel door naar de finale. Daarmee was de spanning voor de eindoverwinning verdwenen (Sjaak kon niet meer worden ingehaald) en dat was in de finale ook te merken. Daarin won Daniël met maar liefst 5-0 van Sjaak. Leuk detail is meteen dat Daniël de hegemonie van Sjaak, Frans en Martijn Gerards wist te doorbreken, door de vierde verschillende dagwinnaar te worden in de winnaarsronde.

De verliezersronde ging in een enerverende partij naar Marcel van Putten, die in de finale Ruben Burgers wist te verslaan met 4-3. Daar bleef het niet bij voor Marcel, want hij werd ook de gelukkige die zijn lotnummer aan het eind van de dag hoorde en dus volgend jaar gratis kan meegooien.

De beste dame was al bekend, en met een mooie top10 notering is dat uiteraard Bea Brummel geworden

Frans van de Linden heeft wel het all-time record van het aantal 180-ers in één jaar weten te verbreken. Dat record staat nu op 28!

De hoogste finish was al sinds februari de “Big Fish” gegooid door Kevin Bongers, maar op de valreep gooide Jan de Graaf deze prachtige 170 finish ook! Dat betekende dus niet 1, maar 2 bekers voor de hoogste finish. Tevens pakte Jan definitief de vierde plek en verwees hij daarmee Marc Nahar naar plek 5.

Op de finaledag zijn er nog wel een paar verschuivingen in de top-10 geweest. Zo is Eddy van Haaren ten koste van Jordi Huisman de top-10 in gekomen en is Daniël een paar plekken gestegen door zijn overwinning.

heel veel prijzen te verdelen, maar één ding is al wel zeker: Beste dame is en blijft Bea Brummel. Zij is niet meer in te halen door de concurrentie. Ook een top-10 plaats kan haar niet meer ontgaan. (er zijn maximaal 27 punten te verdienen en Eddy van Haaren kan in het uiterste geval maar op 104 komen)

Wij vonden het weer een geslaagd jaar en hopen iedereen weer in 2024 te mogen verwelkomen!

Tot op 28 januari 2024!