Tussenstand Tapmarin Ranking 2023

Op de september ranking van 2023 hebben we 22 deelnemers mogen verwelkomen. We speelden twee poules van 5, waarbij de nummers 1, 2 en 3 naar de winnaarsronde gaan en de nummers 4 en 5 naar de verliezersronde en drie poules van 4, waarbij de nummers 1 en 2 doorgingen naar de winnaarsronde (de andere twee uiteraard naar de verliezersronde).

De winnaar van de september ranking is Frans van de Linden geworden. Zijn derde overwinning van dit jaar. Hij wist in de finale Jan de Graaf met 5-0 te verslaan. Jan had zijn beste spel inmiddels al gegeven door onderweg al knap wat goede tegenstanders weten te verslaan. Frans gooide de wedstrijd wel in stijl uit met een fijne bull-finish. Tevens heeft Frans de koppositie van Sjaak overgenomen, waardoor het dit jaar erg spannend blijft in de top. Ook de strijd om plek drie is nog erg spannend, evenals de medailles voor de spelers die in december eindigen in de top 10!

Frans heeft zijn 180-ers opgekrikt met 2 vier naar 22. Het record van 2021 (27 stuks) blijft daardoor in zicht. Er zijn nog drie speelronden, dus met het gemiddelde van 2,44 honderdtachtigers moet het kunnen lukken. Ik gok dat Frans op 28 zal eindigen 🙂

De verliezersronde is gewonnen door Delano Grinn. In de finale wist hij debutant Kevin Holman in een bijna kansloze achterstand toch met 4-3 te verslaan. Leuk detail is dat we, tot nu toe, elke maand een andere winnaar hebben gehad. Dit in contrast met de winnaarsronde, waar er slechts drie verschillende winnaars zijn geweest.

De hoogste finish van de dag is gegooid door Daniël Huisman: 155.

Tot op 29 oktober!